/ илустрација - фото: УРА
10/06/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црно на бијело: Подржаћемо мораторијум на кредите у трајању од три мјесеца

Они истичу да су свим својим дјеловањем до сада показали да се у доношењу одлука воде искључиво интересима грађана

Грађански покрет УРА, као иницијатор мораторијума на кредите како прошле, тако и ове године, подржаће на данашњем Одбору за економију, финансије и буџет Предлог закона о одлагању плаћања кредитних обавеза. Како је саопштено из спосланичког клуба „Црно на бијело“, то ће урадити, како су појаснили, након амандманског дјеловања којим је рок за мораторијум са шест мјесеци скраћен на три.

- Овим скраћењем трајања мораторијума смањују се ризици за угрожавање финансијског система и отвара се могућност да се дати предлог закона подржи. Мораторијум би, уколлико прође гласање на пленуму, значио знатно олакшање грађанима и привреди посебно у контексту кризе изазване коронавирусом- указују из клуба „Црно на бијело“.

Они истичу да су свим својим дјеловањем до сада показали да се у доношењу одлука воде искључиво интересима грађана, водећи рачуна и о стабилности и одрживости цијелог система.

- Још једном позивамо Министарство финансија и социјалног старања да припреми свеобухватни програм економских мјера које ће бити усмјерене према развоју црногорске привреде. Грађани Црне Горе, као и других земаља широм свијета, суочавају се са економским потешкоћама изазваним пандемијом коронавируса, а само одговорним дјеловањем и одлукама та се ситуација може олакшати- закључују у саопштењу из посланичког клуба „Црно на бијело“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:34