Са састанка / - MF
06/08/2023 u 13:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović i Mali potpisaće sporazum o namjeri uvođenja elektronskih faktura

To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenje troškova građanima i privredi, navodi se u platformi.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović u srijedu će u Beogradu sa ministrom finansija Srbije, Sinišom Malim, potpisati sporazum o namjeri uvođenja elektronskih faktura.

U platformi o posjeti Damjanovića Beogradu, navodi se da će to ujedno biti prilika za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti finansija i ekonomije, kao i za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dvije zemlje.

“To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenje troškova građanima i privredi”, navodi se u platformi.

Kako su podsjetili, prilikom prethodne posjete Damjanovića Ministarstvu finansija Srbije, tokom januara ove godine, diskutovalo se o unapređenju saradnje dvije države u različitim oblastima, a prezentovane su i informacije o rezultatima sprovođenja projekata digitalizacije u oblasti fiskalnih sistema.

“Predstavnici Ministarstva finansija Srbije su izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret crnogorskom Ministarstvu finansija u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem”, navodi se u dokumentu.

Takođe, tokom posjete, ministri će razgovarati o statusu Instituta “Simo Milošević”, kao i o potraživanjima Agencije za osiguranje depozita Srbije iz prethodnog perioda prema crnogorskoj kompaniji, usljed blokade računa od Agencije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 15:57