Александар Дамјановић / - фото: ТВЦГ/ ПРИНТСКРИН
21/09/2021 u 09:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамјановић: Ниво наплате доприноса на нивоу од 100 одсто у односу на 2019.

Радуjе да jе сиво тржиште цигарета сада значаjно смањено, о чему свjедочи да су циjене цигарета на сивом тржишту готово као оне у легалноj продаjи", рекао jе Дамjановић

Директор Управе прихода и царина Александар Дамjановић саопштио jе да jе укупна бруто наплата пореза и доприноса од почетка године до 15. септембра на 97,5 одсто у односу на рекордну 2019. годину. Говорећи jезиком броjки, она jе током ове године 787 милиона еура, за разлику од 807 милиона еура из 2019.

"Дакле, нешто jе нижа у тоталу за 20-ак милиона еура. Када знамо да jе 2021. година пандемиjе, ограничених економских токова, да jе сезона била сjаjна, али кратка, да ниjе било предсезоне, мислим да су ово добри резултати, али се увиjек може боље", рекао jе Дамjановић у емисиjи Линк на Радиjу Црне Горе.

Он jе истакао да радуjе то што jе ниво наплате доприноса на нивоу од 100 одсто у односу на 2019, што говори о томе да jе задржана радна снага.

Наплата ПДВ-а jе, каже, на нивоу 92 одсто у односу на 2019. што, сматра он, ниjе лоша цифра.

"Охрабруjу резултати, то jе посљедица напора коjи су направљени унутар саме Управе прихода и царина", истакао jе Дамjановић.

Наплата прихода од акциза jе готово иста као 2019. године и износи око 180 милиона еура. 

"Радуjе да jе сиво тржиште цигарета сада значаjно смањено, о чему свjедочи да су циjене цигарета на сивом тржишту готово као оне у легалноj продаjи", рекао jе Дамjановић.

Кад jе у питању акцизна политика, он jе рекао да jе за очекивати да се добиjу нова акцизна правила, jер се спрема буџет за наредну годину коjи мора да прати неке акцизне корекциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:59