/ foto: lazar ružić
16/12/2022 u 09:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović predstavio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade

Navodi se da iako konačan dogovor nije postignut, da je sastanak okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer je zagarantovana namjera da se omogući povećanje zarada

Ministar finansija Aleksandar Damjanović predstavio je predstavnicima Sindikata prosvjete moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za narednu godinu.

Iz Ministarstva finansija, kazali su da su sastankom Damjanovića, ministra prosvjete Miomira Vojinovića i predsjednika i potpredsjednika Sindikata prosvjete Radomira Božovića i Jovana Draškovića, nastavljeni pregovori o mogućnostima unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika, prevashodno povećanjem koeficijenta za zarade.

- Predstavnici Sindikata ponovili su zahtjeve, a Damjanović im je predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za narednu godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice važan Vladin cilj- kaže se u saopštenju.

Navodi se da iako konačan dogovor nije postignut, da je sastanak okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer je zagarantovana namjera da se omogući povećanje zarada, u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta.

-Razgovaralo i o ostalim zahtjevima koji se odnose na unaprjeđenja materijalnog statusa prosvetnih radnika, a koji se definišu kroz Granski kolektivni ugovor, vodeći računa o zakonskim mogućnostima za izmirenje istih- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:31