Damjanović sa Timonijeom / - MINISTARSTVO FINANSIJA
23/11/2022 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović sa ambasadorom Francuske: Raditi na ekonomskom približavanju dvije zemlje

Pored namjere da i dalje pruža podstek evropskom putu, francuska strana pokazala je otvorenu spremnost da Ministarstvu finansija pruži i tehničku pomoć, u oblastima, za koje se utvrdi da bi iskustvo ove zapadne zemlje najviše moglo koristiti

Ministar finansija Aleksandar Damjanović razgovarao je jutros sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom i Pjerom Granžuanom, šefom regionalnog ekonomskog odjeljenja za Zapadni Balkan o dosadašnjoj ekonomskoj saradnji dvije zemlje i mogućnostima njenog jačanja.

Damjanović je bliže upoznao sagovornike sa finansijskom situacijom u Crnoj Gori, Predlogom Budžeta za 2023. godinu, za koji je kazao da očekuje da bude usvojen, kao i mehenizmima za koje se Vlada opredijelila u cilju  očuvanje finansijske stabilnosti.

- Pored namjere da i dalje pruža podstek evropskom putu, francuska strana pokazala je otvorenu spremnost da Ministarstvu finansija pruži i tehničku pomoć, u oblastima, za koje se utvrdi da bi  iskustvo ove zapadne zemlje najviše moglo koristiti. U okviru analize postojeće  privredne saradnja, fokus je stavljen na oblasti carina, upravljanje slobodnim carinskim zonama, saobraćajnu infrastrukturu, uz konstataciju da je potrebno raditi na ekonomskom približavanju Crne Gore i Francuske, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Dogovoreno je da do sada utvrđene mogućnosti za intenzivnijom saradnjom, budu detaljno razmatrane i formalizovane tokom predstojeće zvanične posjete ministra Damjanovića  Francuskoj. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:54