/ - DRITAN ABAZOVIć
12/04/2023 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović otvorio fabriku votke: Veliki dan za Crnu Goru

Otvaranjem fabrike, Crna Gora postaje baza jednog od najprestižnijih i najprepoznatljivijih brendova pića na svijetu, Beluga Noble vodke, saopšteno je iz Vlade

U Nikšiću je danas otvorena fabrika Beluga votke, u kojoj je već zaposleno više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici. Premijer Dritan Abazović kazao je na svečanosti povodom otvaranja fabrike da se njome ne bi postidjele ni Francuska, Njemačka ni Sjedinjene Američke Države (SAD).

- Ovo je veliki dan za Crnu Goru jer dolaze svjetski brendovi, jer se ekonomija konačno izvozno orjentiše, što će gro proizvoda iz ove fabrike otići van granica naše zemlje- rekao je Abazović.

{/youtube}

On je naveo da će to pomoći da smanjimo odnos uvoza i izvoza u Crnoj Gori i imaće multiplikativne efekte ne samo na Nikšić, već i na Crnu Goru.

- Vjerujem da ćemo biti sa jednim velikim osjećajem sreće i ponosa kada širom svijeta na vitrinama Beluge pročitamo da je to Beluga Montenegro. I neka Beluga Montenegro kao ime zavlada tržištem- dodao je Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da otvaranjem ove fabrike Crna Gora postaje baza jednog od najprestižnijih i najprepoznatljivijih brendova pića na svijetu, Beluga Noble vodke.

Ova kompanija je u Nikšiću već zaposlila više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici, dok kancelarija za marketing i prodaju u Tivtu broji 50 zaposlenih.

- Do 2025. godine planiran je rast ukupnog broja zaposlenih na 400, a za zaposlene su u planu i različiti programi stručnog usavršavanja i obrazovanja- navodi se u saopštenju.

Prema najavama, već u narednom kvartalu kompanija će početi proizvodnju premium džina i premium ruma, a planirano je i lansiranje novog pića sa nižim procentom alkohola, Beluga Adriatic Botanicals.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:05