/ - Фото: Портал РТЦГ
03/06/2022 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Давидовић: Жељезару могуће спасити

Каже да је још увијек могуће спасити Жељезару, која би требало да ради са минимум 500 људи

Власник "Нексана" Миодраг Дака Давидовић предлаже држави да раскине уговор са власником никшићке Жељезаре, турском компанијом Тошелик и да на тендеру прода фабрику, јавља портал RTCG.

Каже да "Нексан" са својим партнерима и банкама има новца да уђе у фабрику и да производи квалитетан челик.

Давидовић је на конференцији за медије предложио држави да тражи раскид уговора са Тошчеликом, да преузме Жељезару, распише тендер и прода фабрику.

-И да нас који смо били други на ранијем конкурсу пита да ли смо спремни под истим условима да преузмемо Жељезару- навео је Давидовић.

Каже да је још увијек могуће спасити Жељезару, која би требало да ради са минимум 500 људи.

-Не може се покренути производња са мање људи-поручио је Давидовић. Истиче и да у случају да "Нексан" преузме "Жељезару", неће тражити да им држава помаже, само да, како је навео, Давидовић не сметају.

Сматра и како је потребно ићи на веће фазе прераде и системе који ће генерисати већи профит. Давидовић је казао и да Жељезару никад нико није купио, она је, како тврди, отета.

Саопштио је и да је на на самом почетку нови власник показао неозбиљност оснивањем фабрике са минималним оснивачким капиталом. Давидовић тврди да се радило о политичком договору.

-За десет година власник је инвестирао само у једну пећ. Турска компанија препустила је Жељезару зубу времена и стихијом пропадању- поручио је Давидовић.

Он је представио је и начин на који се може помоћи Монтенегро бонус и Монтенегро ерлајнсу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:03