Delegacija PKCG u Luksemburgu / - PKCG
14/10/2022 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Privredne komore i privrednika sastala se sa dijasporom u Luksemburgu

Pored patriotske potrebe, naši uzorni sunarodnici uvijek imaju u vidu i ekonomsku realnost, odnosno potencijal kojim raspolaže naša zemlja, i namjeru da pomognu njen dalji razvoj, i to se ovdje osjeća na svakom koraku - zaključila je Drakić

Tokom službene posjete Belgiji i Luksemburgu, delegacija koju predvodi predsjednica Privredne komore Nina Drakić, imala je sadržajan susret sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu, kojem su prisustvovali ambasador Crne Gore u Luksemburgu Ivan Leković i direktor Agencije za investicije Mladen Grgić.

Predsjednica Drakić je ocijenila da sama činjenica da u Luksemburgu sa okolinom živi i radi preko 10.000 vrijednih crnogorskih građana i onih koji potiču iz Crne Gore, predstavlja realnu priliku da se kroz nove investicije u Crnoj Gori stvara jedna nova ekonomska vrijednost zasnovana na evropskom poslovnom kvalitetu i standardima.

image

Delegacija PKCG u Luksemburgu

- PKCG

- Uvjerena sam da će današnji susret doprinijeti novim investicijama u Crnoj Gori. Pored patriotske potrebe, naši uzorni sunarodnici uvijek imaju u vidu i ekonomsku realnost, odnosno potencijal kojim raspolaže naša zemlja, i namjeru da pomognu njen dalji razvoj - i to se ovdje osjeća na svakom koraku - zaključila je Drakić.

Tokom zajedničkog i posebnih bilateralnih sastanaka predstavnika kompanija iz različitih oblasti, zaključeno je da je pred nama još jedan u nizu dobrih argumenata da brojni predstavnici biznisa u Luksemburgu još bliže i još detaljnije sagledaju buduće poslovne mogućnosti u Crnoj Gori, u kontekstu daljeg jačanja ekonomske saradnje naših država.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 16:34