Đeljošaj na Podgoričkom investicionom forumu / - VLADA CG
18/12/2023 u 20:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Crna Gora bezbjedna i otvorena zemlja za strane investitore

Vlada Crne Gore nastoji da kroz brojna zakonska rješenja, inicijative i programe utiče na poboljšanje poslovnog ambijenta i jačanje konkurentnosti privrede, poručio je Đeljošaj

Crna Gora je kao NATO članica i potpisnica CEFTA i EFTA sporazuma, bezbjedna i otvorena zemlja za strane investitore, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj u izlaganju u okviru III Podgoričkog investicionog foruma.

Posebno je istakao da Crna Gora ima efikasan, transparentan i konkurentan poreski sistem, sa reformisanim bankarskim sistemom uz jednak tretman domaćih i stranih investitora, eurom kao zvaničnom valutom i liberalizovanim spoljno-trgovinskim sistemom što je čini konkurentnom i atraktivnom investicionom destinacijom.

- Vlada Crne Gore nastoji da kroz brojna zakonska rješenja, inicijative i programe utiče na poboljšanje poslovnog ambijenta i jačanje konkurentnosti privrede, poručio je Đeljošaj, saopšteno je iz Vlade.

On je informisao o platformi Savjeta za konkurentnost koja će, kako je naglasio, doprinijeti većoj konkurentnosti ekonomije i bržem privrednom rastu zemlje, te najavio da se planira izrada Akcionog plana za uklanjanje barijera, koji će biti dio reformske agende u vezi sa Novim planom rasta za Zapadni Balkan.

Tokom izlaganja, Đeljošaj je poručio da je Crna Gora odlučna da ispuni sve neophodne korake i učestvuje u svim regionalnim inicijativama koje imaju za cilj približavanje tržištu i učlanjenje u EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:51