/ Ник Ђељошај
14/12/2021 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Исплатити дуг Плантажа до петка

Он је навео да чекају Кривокапића до петка у десет сати, а да ће у супротном блокирати рачун Плантажа тачно у подне

 Предсједник Општине Тузи, Ник Ђељошај, позвао је премијера Здравка Кривокапића да до петка исплати из буџетске резерве обавезе које Плантаже имају према Тузима, а он ће предложити Скупштини локалне самоуправе да их ослободе обавеза у циљу опстанка компаније.

- Дакле, да видимо јавно пред грађанима Црне Горе да ли сте све оно како вас називају сарадници или желите да помогнете Планатажама- казао је Ђељошај, регујући на наводе Кривокапића да Тузи желе да униште Плантаже.

Он је навео да чекају Кривокапића до петка у десет сати, а да ће у супротном блокирати рачун Плантажа тачно у подне.

- Све у складу са законом и Уставом државе Црне Горе- поручио је Ђељошај.

Он је казао да та фирма деценијама користи имовину која је одузета њихвим прецима, са одлукама власти да је користе.

- Такође, ваша Влада, незаконито је нашу ђедовину, са статусом на коришћење дала у власништво Плантажама. О овоме ће неко одговарати пред органима демократске државе Црне Горе- казао је Ђељошај.

Он тврди да су Планатаже највећи непријатељи развоја Општине Тузи.

- И не само то, понашали су се тако сви руководиоци до скоро. Користе нашу земљу и никад ниједан цент нијесу уложили у нашу општину нити су наши грађани запослени у ову фирме, иако на стотине и стотине запослених имају на платном списку- навео је Ђељошај.

Сада, када имају своју кућу, општину, како је казао, наравно да ће наплатити законске обавезе.

- Нажалост, ви подстичете незаконито дјеловање и критикујете поштовање закона, али то радите несвјесно, јер ваша мржња је према Тузима најизраженија, јер сте баш у Тузима, први пут “сломили главу“, а ако кренете, поново ћете- казао је Ђељошај.

Он је подсјетио да Општина Тузи има позитивно мишљење Државне ревизорске институције (ДРИ) за рад.

- Даље, препорука ДРИ за све општине је да принудно наплати порез на непокретност. Министар финансија Милојко Спајић ме је додатно подржао да наплатимо принудно све обавезе на састанку са осталим колегама из Заједнице општина- поручио је Ђељошај.

Он је навео да Кривокапићу није проблематично што су у Плантажама дијелили на стотине хиљада еура и имали разне незаконите бонусе, него је проблем јер Општина Тузи ради по закону и Уставу Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:03