/ - фото. ДФ, Фејсбук
25/12/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Набавка авиона погубан и краjње непромишљен потез

Тодоровић jе нагласио да авион набавља из средстава оснивачког капитала, па jе неjасно како мисли тако нешто да изведе када jе познато да су свих 30 милиона оснивачког улога одавно уплаћени компаниjи коjа већ биљежи милионски губитак, наводе из Фронта

Изjава извршног директора Ту Монтенегро Предрага Тодоровића о изнаjмљивању авиона типа "еррбас" или "боинга", са не мање од 144 сjедишта, очигледно jе наставак низа катастрофалних одлука  руководства ове компаниjе, наводе из Демократског фронта.

- Jавности jош увиjек ниjе позната садржина уговора о куповини два "ембрајера", од коjих jе само jедан у функциjи, а већ се улази у jош jедан хазардерски аранжман коjи ће Црноj Гори дониjети нове милионске губитке.

Већ смо се наслушали невjештих обjашњења о никад обjашњеним гаранциjама због коjих jе Ту Монтенегро, како Тодоровић рече, скупо платио, два већ 15-ак година стара авиона, или, боље речено: купљено jе оно што jе затечено од тих авиона - наводи се у саопштењу ДФ-а.

Истичу да је набавка овако великог авиона, коjи jе приjе свега из потпуно друге породице ваздухоплова у односу на оно чиме Ту Монтенегро већ располаже, погубан и краjње непромишљен потез, под jеднаким велом таjне као и куповина поменута два "ембрајера".

- Тодоровић jе нагласио да авион набавља из средстава оснивачког капитала, па jе неjасно како мисли тако нешто да изведе када jе познато да су свих 30 милиона оснивачког улога одавно уплаћени компаниjи коjа већ биљежи милионски губитак.

Стога инсистирамо да се МКИ и министар Боjанић супротставе овом погубном науму министара Спаjића и Милатовића, и до даљњег обуставе спровођење неодрживе идеjе Ту Монтенегра, те да се, до стабилизациjе друштвенополитичких прилика, направе детаљне анализе о томе да ли и каква авиокомпаниjа треба Црноj Гори - сапштили су из Демократског фронта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:37