/ фото: НТО ЦГ
24/09/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директорица НТОЦГ на сједници Одбора директора Европске комисије за путовања ЕТЦ у Дубровнику

У овим околностима и временима најважније нам је отворити туризам и земље и то је била главна окосница разговора

Директорица Националне туристичке организације Црне Горе Ана Трипковић Марковић учествовала је у раду 101. сједнице Одбора директора Европске комисије за путовања (European Travel Commision - ETC), једне од најстаријих међународних организација која окупља националне туристичке организације из 32 европске земље  и промовише Европу као дестинацију већ више од 70 година.

Састанак је одржан 23. септембра у Дубровнику, а теме су, између осталог, укључивале  презентацију и анализу постигнутих туристичких резултата на нивоу Европе у овој туристичкој сезони, али и анализу спроведених маркетиншких активности и истраживања тржишта ETC-a.

Окупљенима се видео поруком обратила министарка туризма и спорта Хрватске Николина Брњац, док је састанак уводним говором отворио предсједник ЕТЦ-а Luís Araúјo из Португала.

- У овим околностима и временима најважније нам је отворити туризам и земље и то је била главна окосница разговора. Примјећујем све боље туристичке трендове, туризам се опоравља, али још морамо достићи резултате из 2019. године која је за многе земље Европе била рекордна година- поручио је Araúјo.   

Директор Хрватске туристичке заједнице и уједно потпредсједник ЕТЦ-а Кристјан Станичић захвалио се ЕТЦ-у на одабиру Хрватске за домаћина овог састанка. 

У склопу представљања и анализе туристичких резултата на нивоу Европе, окупљенима се обратила и директорица  Трипковић Марковић која је нагласила да се туристичка посјета Црној Гори током јула и августа приближила резултатима оствареним у рекордној и претпандемијској 2019. години чиме су премашена очекивања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:47