Греговић / -CDM.ME
06/07/2021 u 10:52 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директору Паркинг сервиса Јовици Греговићу Будванска ривијера

Јовица Греговић је функционер ДФ-а и дугогодишњи директор будванског Паркинг сервиса

Одбор директора хотелске групе Будванска ривијера на сјутрашњој сједници ће разријешити садашњу извршну директорицу Катарину Кажанегру и именовати новог извршног директора тог државног предузећа, потврдило је за "Дан" више извора блиских тој компанији.

Према расподјели, по дубини, партија у владајућој коалицији, мјесто извршног директора треба да припадне Демократском фронту. Према поузданим информацијама "Дана", ДФ је за извршног директора предложио Јовицу Греговића, дугогодишњег директора будванског Паркинг сервиса, и њега ће сјутра именовати одбор директора на чијем челу је члан Демократа Мијомир Пејовић.

Нови одбор директора у Будванској ривијери именован је прије двадесетак дана. У борду су, осим Пејовића, у име државе Небоjша Jановић и Александар Jеличић, испред АИК банке Владимир Секулић и Jован Пурар као представник Tandexon limited.

Будванска ривијера је лани пословала са 9,15 милиона еура губитка, за разлику од 2019. када су имали 1,13 милиона добити. Приходи Будванске ривиjере лани су износили два и по милиона, док су у 2019. години били скоро 20 милиона еура. Расходи предузећа су износили 6,7 милиона, што jе 4,4 милиона мање него у 2019. години. Претходна Влада jе ову фирму планирала да приватизуjе, због чега jе и издвоjила Свети Стефан хотеле у посебно предузеће.

На недавној скупштини акционара Будванске ривијере, у име државе је била државна секретарка Министарства економског развоја Ивана Ђуровић, која је казала да је лани исплаћен велики број отпремнина које износе око пола милиона еура, док се, са друге стране, запошљавало, нарочито од 31. августа до 31. децембра 2020. године, и у том периоду је запослено 16 лица на неодређено вријеме, док су 63 лица запослена на одређено вријеме.

– Дакле, у години када је остварен један од највећих пословних губитака у историји пословања и у ситуацији када је било неизвјесно какав се пословни резултат може очекивати у 2021. години, забиљежен је рекорд у порасту исплате отпремнина, вршена су знатна запошљавања, што је индикатор несавјесног пословања у 2020. години – казала је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:20