/ - ФОТО: Унија послодаваца ЦГ
28/10/2021 u 11:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договорен заједнички наступ Црне Горе и Тоскане у туристичкој промоцији на ино тржиштима

Посјета црногорске делегације, коју је предводио предсједник УПЦГ Предраг Митровић, организована је у периоду од 26. до 28. октобра

Унија послодаваца Црне Горе и почасни Конзулат Црне Горе у Тоскани, уз покровитељство Регије Тоскана, организовали су тродневну, званичну посјету институционално-привредне делегације Црне Горе овој италијанској регији.

- Том приликом, договорена је стратешка сарадња у области туризма која ће се огледати кроз заједнички наступ Црне Горе и Тоскане у туристичкој промоцији на ино тржиштима, као и креацију заједничког винског бренда. Посјета црногорске делегације, коју је предводио предсједник УПЦГ Предраг Митровић, организована је у периоду од 26. до 28. октобра, уз учешће представника Министарства економског развоја и компанија из сектора авио-саобраћаја, туристичке и хотелске индустрије, агробизниса, ИЦТ-а, архитектуре и грађевинарства- наводе у саопштењу.

Током боравка у Италији, у просторијама регионалног Савјета Тоскане у Фиренци организован је свечани пријем којем су присуствовали предсједник УПЦГ Предраг Митровић, амбасадорка Црне Горе у Италији Милена Шофранац Љубојевић, државна секретарка за туризам у МЕР-у Ивана Ђуровић, почасни конзул Црне Горе у Тоскани Алессндро Гиананти и представници црногорске привреде.

- Регионални министар економије и туризма Леонардо Маррас и предсједник регионалног Савјета Антонио Маззео одржали су говоре добродошлице, у којима су истакли да између Црне Горе и регије Тоскана постоје многе сличности и додирне тачке, а да сусрети привредника који ће услиједити воде трајној сарадњи и интернационализацији њиховог пословања. Потом су услиједила излагања предсједника Удружења производних и услужних компанија Тоскане „Confindustria Toscana” Стефано Габриели и представника Удружења туризма, трговине и транспорта “Confcommercio Toscana” Даниеле Барбети (уједно и предсједник Регионалне уније удружења хотелијера регије Тоскана „Federalberghi Toscana“) који су презентовали потенцијале Тоскане, својих компанија чланица, као и пословних веза које компаније из Црне Горе и ове италијанске регије могу остварити- навели су, поред осталог, из УПЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:21