Са састанка / - фото: НТОЦГ
12/07/2021 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договорена сарадња у области туризма између Црне Горе и Турске

Нова авио линиjа Тиват-Истанбул саобраћаће од 17.jула, два пута седмично, казао је Тодоровић

Директорица Националне туристичке организациjе Црне Горе Ана Трипковић Марковић и директор националне авио компаниjе Ер Монтенегро Предраг Тодоровић састали су се данас са амбасадорком Турске у Црноj Гори Сонгул Озан.

Састанку су присуствовали и савjетник за трговинске послове у амбасади Турске у Црноj Гори Ердал Карамеологлу и сарадница директорице НТОЦГ Аниса Мурић, саопштено је из Националне туристичке организациjе Црне Горе.

Састанак коjи jе иницирала Национална туристичка организациjа Црне Горе био jе одлична прилика да се унаприjеди сарадња у области туризма између двиjе земље.

Трипковић Марковић се на састанку захвалила на приjему и истакла да jе тржиште Турске веома важно за Црну Гору и да ће у наредном периоду НТОЦГ интензивниjе радити на промоциjи Црне Горе на овом тржишту. Она се посебно осврнула на добру сарадњу коjа jе постоjала у претходном периоду, те нагласила да постоjи отвореност за унапређење сарадње са ТУРСАБ-ом (Удружење туристичких агенциjа Турске), као и могућност организациjе студиjских посjета туроператора и медиjа са тржишта Турске.

Директорица НТОЦГ jе истакла да посебно важну улогу у jачању међусобних односа, како на плану туризма, тако и уопште, имаjу Амбасада Турске у Црноj Гори и конзуларна представништва Црне Горе у Турскоj, те да jе потребно у наредном  периоду интензивирати заjедничку сарадњу кроз различите активности.

Директор националне авио компаниjа Ер Монтенегро Предраг Тодоровић се такође захвалио на приjему и казао да ће jедна од првих дестинациjа нове компаниjе бити Истанбул, те да ће нова авио линиjа Тиват-Истанбул саобраћати од 17.jула, 2 пута седмично. Он jе истакао важност промоциjе ове авио линиjе у Турскоj као и спремност да заjедно са Националном туристичком организациjом Црне Горе раде на унапређењу сарадње из области туризма и бољем повезивању Црне Горе и Турске.

– Црна Гора осим што представља повољно пословно и инвестиционо окружење, такође је веома интересантна и туристима из Турске – казала је Озан и захвалила се на иницијативи за састанак.

Она jе поздравила увођење додатних летова из Црне Горе за Истанбул и изразила очекивања да ће броjни заинтересовани туристи из Турске искористити  ову прилику да дођу у Црну Гору, као и грађани Црне Горе за посjету Турскоj.

На састанку jе такође било риjечи о моделима будуће сарадње и размjени искустава обзиром на дугогодишњу традициjу Турске као туристичке дестинациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:24