foto: Ministarstvo / - FOTO: MINISTARSTVO
04/12/2021 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договорена туристичка валоризација Љубишње

Извршни директор Рудника угља, Милан Лекић, захвалио се ресорном министру Александру Стијовићу на исказаном повјерењу ту компанију и недвосмисленој ријешености за улагање у потенцијале општине Пљевља

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и пљеваљског Рудника угља начелно су се договорили о заједничком послу на реализацији идеје о туристичкој валоризацији планине Љубишња, саопштено је након састанка њихових представника.

 - Договорено је да, у најскорије вријеме, цијела замисао буде формализована и подробније разрађена кроз потписивање споразума о сарадњи између ресорног Министарства и Рудника угља -  наводи се у саопштењу.

Извршни директор Рудника угља, Милан Лекић, захвалио се ресорном министру Александру Стијовићу на исказаном повјерењу ту компанију и недвосмисленој ријешености за улагање у потенцијале општине Пљевља.

Стијовић, који је Рудник угља обишао приликом радне посјете Пљевљима, казао је да ће допринос те компаније у овом пројекту бити од великог значаја. Он је додао и да ће ресорно Министарство измирити све обавезе по основу будућег ангажовања механизације Рудника угља за посао пробијања путева и осталих, пројектом предвиђених услуга.

Представници Министарства и Рудника угља усагласили су заједничке ставове када је ријеч о потенцијалима Љубишње, указујући на велики пропуст и одсуство слуха претходних власти када је у питању валоризација тог природног бисера на сјеверу Црне Горе.

На састанку је оцијењено да се у наредном периоду питање конкретних улагања у инфраструктуру и побољшање услова живота на селу мора афирмисати као приоритет, јер је ситуација на том пољу и више него алармантна.

 - Када је ријеч о рекултивацији земљишта и експерименталном пројекту садње љековитог биља, Лекић је упознао представнике Владе са идејом, до сада реализованим и планираним активностима. Стијовић је поздравио такву иницијативу руководства Рудника угља и поручио да ће тај ресор упутити сваку могућу конкретну помоћ таквим и сличним пројектима - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:08