Члан Извршног одбора ДПС Борис Муратовић / - фото: ДПС
16/07/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Муратовић: Туристичка сезона далеко испод очекивања

Очигледно да jе таквом паушалном изjавом Милатовић желио замаскирати стварну слику туристичке сезоне у нашоj држави, навео jе Муратовић

Сви реални показатељи и параметри указуjу да jе туристичка сезона далеко испод очекиванjа и наjављиванjа из Владе, казали су из Демократске партиjе социjалиса (ДПС).

Члан Извршног одбора ДПС Борис Муратовић рекао jе да томе у прилог иду и недавни нетачни подаци коjе jе изнио министар економског развоjа Jаков Милатовић, а тичу се броjа туриста коjи у овом тренутку бораве у Црноj Гори.

„Очигледно да jе таквом паушалном изjавом Милатовић желио замаскирати стварну слику туристичке сезоне у нашоj држави“, навео jе Муратовић, преноси Мина бизнис.

Тога су, како jе казао, наjвише свjесни црногорски хотелиjери и сви други туристички посленици коjи на дjелу осjећаjу резултате лоше припремљене туристичке сезоне од стране Владе и ресорног министарства.

Муратовић jе навео да су, управо због Владиних пропуста, неблаговремености и незнавености, они били принуђени ускладити своjу цjеновну политику са овогодишнjим тржиштем и малим броjем високоплатежних гостиjу коjима jе Црна Гора некада била незаобилазна дестинациjа током љетнjих мjесеци.

„Нека и даље Милатовић прича о броjу туриста и упоређуjе квантитативне резултате са 2019. годином, док се не смиjе усудити ни да помене приходе од туризма“, рекао jе Муратовић.

Узалуд jе, како jе казао, лиjепа прича „када ће након сезоне многи угоститељи и хотелиjери бити "празних џепова"“.

„Фингираним подацима коjи треба да створе илузиjу успjешне сезоне неће се остварити нереалан проjектовани приход у буджету“, сматра Муратовић.

Према нjеговим риjечима, управо у септембру Милатовића сљедуjе адекватно отрjежнjенjе када буде подвукао црту и погледао станjе у државноj каси.

„То jе нjему и данас jасно, али живи у нади да ће евентуалном реконструкциjом Владе, садашнjе радно мjесто замиjенити другим и на таj начин обезбиjедити себи аболициjу за катастрофално станjе у коjе jе довео сектор туризма“, закључио jе Муратовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:17