Aerodromi Crne Gore / Ilustracija
09/11/2023 u 15:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drašković: Uvjeren sam da je moguće doći do rješenja kojim bi se radnička prava očuvala

Koristim i ovu priliku da pozovem Sindikat da kroz aktuelne razgovore o izmjenama Kolektivnog ugovora zajednički ojačamo ukupnu stabilnost našeg poslovnog sistema, naveo je Drašković

Direktor Aerodroma Crne Gore  Vladan Drašković naveo je u izjavi za medije da je uvjeren da je moguće doći do sveobuhvatnog rješenja, kojim bi se sva stečena radnička prava očuvala.

Sindikat Aerodroma pred današnju obustavu rada: Ne štraјkuјemo, već iskazuјemo nezadovoljstvo

A sve to, kako navodi, "uz stvaranje pretpostavki za dalju nadgradnju tih prava na održiv način".

- Koristim i ovu priliku da pozovem Sindikat da kroz aktuelne razgovore o izmjenama Kolektivnog ugovora zajednički ojačamo ukupnu stabilnost našeg poslovnog sistema. Zalažući se za potpuno očuvanje svih stečenih radničkih prava, istovremeno izražavamo snažno protivljenje pojavama koje su sistemu ACG nanijele ozbiljnu štetu, a proizilaze iz postojećih rješenja. Kako su sporna rješenja i dalje na snazi, vremenom raste opasnost da se štetno dejstvo nastavi i produbi - poručuje on.

Dodaje da struktura dosadašnjih sudskih procesa u kombinaciji sa osipanjem licenciranog osoblja ne smiju se posmatrati kao stečena radnička prava, već kao okolnost koja nužno nameće potrebu za promjenama.

- Potencijalne isplate po kontroverznim osnovama daju privid kratkoročnih benefita za radnike, dok na srednji i duži rok vode ka ugrožavanju stabilnosti poslovanja Društva - zaključuje u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:26