/ - фото: ДРИ ЛОГО
31/05/2022 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДРИ: УРА да достави додатну документацију

Државна ревизорска институција је извршила оцјену реализације препорука из Извјештаја о ревизији Годишњег консолидованог финансијског извјештаја “Грађанског покрета УРА” за 2020. годину

Државна ревизорска институција је објавила Извјештај о реализацији препорука датих у Извјештају о ревизији Годишњег консолидованог финансијског извјештаја “Грађанског покрета УРА” за 2020. годину, који је доступан на званичној интернет страници www.dri.co.me.

-Државна ревизорска институција је извршила оцјену реализације препорука из Извјештаја о ревизији Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја “Грађанског покрета УРА” за 2020. годину. Државна ревизорска институција је извршила ревизију Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја Грађанског покрета „УРА“ за 2020.годину и сачинила Коначни извјештај о ревизији у којем је субјекту ревизије дато 16 препорука за отклањање утврђених неправилности и једна препорука другом државном органу- наводе у саопштењу.

image

ФОТО: ДРИ

- ФОТО: ДРИ

Надлежни Колегијум ДРИ у саставу сенатор Никола Н. Ковачевић – руководилац Колегијума и предсједник сената др Милан Дабовић - члан Колегијума закључио је да је Грађански покрет „УРА“ у извјештајном периоду од објављивања Извјештаја ДРИ реализовао већи број препорука (11 од 16), једна препорука није реализована, три препоруке су дјелимично реализоване, а за једну препоруку државни ревизор се није могао увјерити у статус препоруке.

-Закључак Колегијума је да Грађански покрет „УРА“ за нереализовану, дјелимично реализоване препоруке и препоруку за коју се државни ревизор није могао увјерити у статус достави додатну документацију, доказе и образложења и нови Извјештај о реализацији препорука за све препоруке-прецизирају из ДРИ.

Извјештај о реализацији препорука ДРИ ће доставити скупштинском Одбору за политички систем, правосуђе и управу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
УРАДРИ
25. april 2024 06:04