/ Фото: Илустрација
31/07/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Државна ревизија Хрватске позитивно о црногорском финансијском извјештају

Извјештаји састављени у свим значајним аспектима у складу с прописаним оквиром финансијског извјештавања, пише у саопштењу

Државни уред за ревизију Хрватске изразио је позитивно мишљење на Годишњи финансијски извјештај и позитивно мишљење на усклађеност пословања ДРИ Црне Горе за 2020. годину. 

Хрватски уред је извршио извршио ревизију пословања ДРИ Црне Горе за 2020. годину и истакао да су извјештаји састављени у свим значајним аспектима у складу с прописаним оквиром финансијског извјештавања.

- Пословање Државне ревизорске институције за 2020. годину, у свим значајним аспектима обављено је у складу са законима, другим прописима и унутрашњим актима, који су дефинисани као критеријуми за изражавање мишљења- пише у саопштењу. 

У складу са начелима транспарентности и одговорности Међународне организације врховних ревизорских институција, контролу годишњих финансијских извјештаја и пословања врховних ревизорских институција могу вршити друге врховне ревизорске институције чланице ИНТОСАИ и ЕУРОСАИ-а.

Државни уред за ревизијуХрватске је пуноправна чланица Међународне организације врховних ревизорских институција (ИНТОСАИ) од 1994. и ЕУРОСАИ-а од 1996. године.

Kао држава чланица Европске уније од 2013. године, Република Хрватска је делегирала свог представника за члана у Европском ревизорском суду - као независног екстерног ревизора Европске уније са улогом да провјерава тачност прикупљања и употребе финансијских средстава ЕУ и да допринесе бољем управљању финансијама ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:53