/ FOTO: MINISTARSTVO KAPITALNIH INVESTICIJA
11/11/2022 u 10:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šahmanović održao sastanak sa predstavnicima energetskih subjekata

U Ministarstvu kapitalnih investicja održan je sastanak sa predstavnicima EPCG, COTTE, CGES, BELEN, Uprave za ugljovodonike i Privredne komore

U Ministarstvu kapitalnih investicja održan je sastanak sa predstavnicima energetskih preduzeća: EPCG, COTTE, CGES, BELEN, Uprave za ugljovodonike i Privredne komore.

Tom prilikom su vođeni razgovori na temu mehanizama prevazilaženja sve izvjesnije energetske krize, izmjena u pravcu redefinisanja cjenovne politike, djelovanja usmjerenim ka kategorijama ranjivih kupaca, a sve u cilju očuvanja stabilnosti energetskog sektora i što manjeg tereta na račun građana.

,,Raduje me odaziv predstavnika svih energetskih subjekata, a istovremeno intenziviranje daljih razgovora, u momentu kada je energetska kriza sve izvesnija, a Crna Gora, među zemljama regiona i šire, jedina zemlja koja nije uvela mjere, koje bi prouzrokovale teret na račun njenih građana. Regulacije, modaliteti poslovanja i tržište električne energije su polja na kojima su reforme neophodne, te će saradnja sa međunarodnom zajednicom značajno doprinijeti tom procesu na putu ka unapređenju energetskog sektora, a to je naš primarni cilj. Dio finansijske pomoći koju je Evropska Unija opredijelila za zemlje Zapadnog Balkana, kako bi se lakše prebrodila energetska kriza, svakako će predstavljati značajan mehanizam podrške Crnoj Gori u globalno izazovnim vremenima'' istakao je državni sekretar za energetiku Admir Šahmanović.

Predstavnici energetskih preduzeća izrazili podršku i spremnost da se razgovori nastave, a sa druge strane saopštili da računaju na državu i njenu podršku energetskom sektoru u pogledu uzimanja učešća u prevazilaženju energetske krize.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:44