МИЛО ЂУКАНОВИЋ / - МИЛО ЂУКАНОВИЋ
20/04/2022 u 13:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Дан ПКЦГ: Брзог и стабилног економског развоја тешко може бити без велике упорности

Увјерен сам да сви заједно дијелимо мишљење да су њихови напори и залагања уткани у данашњи привредни живот - нагласио је

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом Дана Привредне коморе Црне Горе и обиљежавања 94 године постојања, предсједници Коморе Нини Дракић, свим запосленима и члановима Коморе уз жеље за даљи успјешан рад. 

- Поводи попут данашњег представљају и лијепу прилику да се присјетимо свих прегалаца који су, током готово једног вијека, дали немјерљив допринос развоју Црне Горе. Увјерен сам да сви заједно дијелимо мишљење да су њихови напори и залагања уткани у данашњи привредни живот - нагласио је Ђукановић.

Како је нагласио, брзог и стабилног економског развоја тешко може бити без велике упорности, прегалаштва, инвестиција, константног учења и достизања нових стандарда.

 - Радећи на такав начин успјели смо да пређемо пут од најмање развијене државе бивше Југославије, до најдинамичније економије Западног Балкана, да обновимо независност, постанемо чланица НАТО-а и остваримо значајан напредак у процесу приступања ЕУ - додао је он.

Ђукановић је истакао да другачији начин рада није донио добре резултате и сада су пред нама бројни и тешки изазови.

 - Да би их брже превазишли, и истовремено испунили очекивања грађана Црне Горе и представника бизниса, потребно је да радимо више и одговорније, и да конструктивније сарађујемо.  У том процесу Привредна комора Црне Горе има веома важну улогу, јер је дијалог са привредницима и њихово укључивање у процес креирања развојних политика најбољи пут за јачање повјерења, успостављање савремених стандарда и достизање нових вриједности - поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:29