/ - MILUTIN ĐUKANOVIĆ- FOTO: YOUTUBE
17/12/2022 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Neće biti poskupljenja struje u 2023., isključena i opcija restrikcije

Naveo je da to ne može bezuslovno da se saopštava, ali imajući u vidu sadašnju situaciju, poskupljenja električne energije neće biti ni u sljedećoj godini, jer su dobro planirali i vodili računa o energetskim bilansima

U 2023. godini ne bi trebalo da bude poskupljenja struje, a neće biti ni restrikcija, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović.

Naveo je da to ne može bezuslovno da se saopštava, ali imajući u vidu sadašnju situacije, poskupljenja električne energije neće biti ni u sljedećoj godini, jer su dobro planirali i vodili računa o energetskim bilansima.

- Imamo deficite u ljetnjim mjesecima, a suficite u prvom i četvrtom kvartalu. Nažalost cijene u ljetnjem periodu su bile enormne i izbog toga smo imali i finansijske deficite, a ovih dana sve to “peglamo” i EPCG će biti stabilna i lokomotiva privrednog razboja Crne Gore. Nema razloga da se povećava cijena struje i ja mislim da to treba da služi na čast nama u EPCG-u i na zadovoljstvo građana Crne Gore, naveo je Đukanović.

Takođe, dodao je, isključena je i opcija restikcija i kada je bila mnogo teža situacija u ljetnjem periodu.

- Ako tada nijesmo posezali za restrikcijama, ovih dana nema ni pomena o tome. Mislim da je Crna Gora jedina zemlja u svijetu u kojoj najznačajnija energetska kompanija nije dobila ni cent dotacije od države, a da nije bilo poskupljenja, ni restrikcija, rekao je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:31