Goran Đurović / - FOTO: GP URA
08/09/2022 u 10:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Abazoviću dopustiti završi posao i vrati investicioni ugled

Reforme koje je započela 43. Vlada i premijer Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija, kazao je Đurović

Crna Gora nema vremena za gubljenje i sve dalje kalkulacije vode ka tome da prekinemo započetu borbu premijera Dritana Abazovića za bolje i pravednije društvo, saopštio je Goran Đurović, potpredsjednik URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma. Ističe da smo "na dobrom putu", te da treba omogućiti Abazoviću da završi započeto zarad svih građana i građanki Crne Gore.

- Crnoj Gori je potreban siguran investicioni ambijent. Ambijent u kojem visoka stopa korupcije i kriminala neće biti faktor koji će ozbiljne svjetske kompanije tjerati daleko od Crne Gore. Reforme koje je započela 43. Vlada i premijer Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija - navodi se u saopštenju Đurovića. Dodaje da je dokaz za to podatak da je nivo stranih direktnih investicija na kraju juna iznosio 508,03 miliona eura iliti 45,3% više u odnosu na uporedni period.

- 19. avgusta rušenjem Vlade premijera Abazovića taj proces je usporen sa ozbiljnim posljedicama da se proces reformi i zaustavi.To bi imalo za posljedicu vraćanje Crne Gore u prošlost kada je bila prepoznata kao zemlja u kojoj su se najbolje snalazili oni koji su se bavili raznim nelegalnim poslovima - navodi Đurović.

Imajući u vidu koliko je potrebna vladavina prava i jaka država za jaku ekonomiju, ministar zaključuje da je neophodno pustiti Abazovića da "završi započeti posao i vrati ugled Crnoj Gori kao sigurnoj investicionoj destinaciji".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:20