Горан Ђуровић (ТВЦГ, РТЦГ)
29/06/2021 u 08:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Летови из Београда готово 100 одсто попуњени, оснивање компаније Ту Монтенегро није хир

Ђуровић је, објашњавајући писања медија о празном лету из Цириха, казао да је извјесни господин Сулејман Газић који има у Цириху туристичку компанију изразио жељу за чартер летовима до краја године

Члан Борда директора Аир Монтенегро Горан Ђуровић каже да су задовољни почетком рада новог националног авио-превозника. Нагласио је да су летови из Београда за Тиват и Подгорицу готово 100 одсто попуњени. Додао је да То Монтенегро и грађани нијесу на губитку због празног авиона који је летио из Цириха, о ком су медији извјештавали, јер је то платио бизнисмен који је купио чартер лет.

-Чињеница је да је било много оних који нијесу вјеровали да ће То Монтенегро да полети. Било је много душебрижника који су говорили да је то утопија, да ће требати година, двије, три. Три и по мјесеца након тога имате авио компанију која је полетјела. То је наша национална компанија са брендом и флотом која ће се повећавати у наредном периоду- казао је Ђуровић у Јутарњем програму ТВЦГ, преноси портал РТЦГ.

Истиче да оснивање компаније То Монтенегро није био хир нове Владе, већ потреба да би се сачувала имовина.

-Нова Влада није угасила Монтенегро Ерлајнс, већ је он угасио себе. Грађани и грађанке морају да знају да је МА био мртав већ годинама. Подаци које сам извукао из Привредног суда говоре да је то компанија која је дужна 169 милиона еура, а има 34 милиона капитала. Ја сам у каријери имао случајеве да компанија има дуг једнак капиталу, или двоструко већи од капитала, али пет пута већи дуг, таква компанија не постоји”-рекао је Ђуровић.

Он каже да је То Монтенегро морала бити основана, јер је постојала могућност да платимо пенале за све авионе који су били у лизингу.

-Дате су државне гаранције и морали смо да купимо те авионе, у противном, остали бисмо без та два авиона и платили 30 милиона еура пенала-објаснио је члан Члан Борда директора Аир Монтенегро.

Он каже да су се чудне ствари дешавале.

-И надам се да се то никад више неће поновити- казао је Ђуровић.

Нагласио је да су авиони који лете на релацији Београд-Тиват, Београд-Подгорица пуни.

“Готово са сто одсто попуњености лете ових дана јер је огромно интересовање за Црну Гору. Сезона је одлично кренула и мислим да ће већи проблем биити како смјестити све те туристе него да ли ће они доћи”, казао је он.

Истиче да су му хотелијери казали да је јун бољи него 2019. године.

Ђуровић је, објашњавајући писања медија о празном лету из Цириха, казао да је извјесни господин Сулејман Газић који има у Цириху туристичку компанију изразио жељу за чартер летовима до краја године.

-Ми смо изашли у сусрет и казали му колико то кошта. Човјек је авансно уплатио комплетан лет. Куповина чартер лета значи да је он купио читав авион и сва сједишта. Нијесмо били толико луди да летимо празни и да трошак сносе грађани. У најави је било 117 пуника који ће кренути из подгорице и 40 путника који ће се вратити из Цуриха. Међутим, из не знам којег разлога није било ни једног путника. Ми смо урадили ротацију, што ћемо и урадити сваки пут професионално, а ми желимо Сулејману да направи добар посао. Можда се десио неки пропуст, човјек није изгледао превише забринуто”-објаснио је Ђуровић.

Додао је да То Монтенегро и грађани због тога нијесу на губитку.

Позвао је све држављане да лете авионима То Монтенегро јер свака карта значи за очување компаније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:38