/ foto: rade koprivica
06/07/2023 u 21:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Nemam tačan datum otvaranja žičare Kotor-Lovćen

Ja se nadam da će biti tokom jula. Nije to tako jednostavno, a i ono što je urađeno, urađeno je u rekordnom roku. Mislim da će to biti prava atrakcija za Crnu Goru, rekao je Đurović

Iako je svečano otvaranje žičare Kotor – Lovćen bilo najavljeno za 13. jul, ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Goran Đurović kazao je u Info plusu na ADRIA televiziji da se to ipak neće dogoditi tog dana. Đurović je rekao da nema tačan datum otvaranja žičare.

- Ja se nadam da će biti tokom jula. Nije to tako jednostavno, a i ono što je urađeno, urađeno je u rekordnom roku. Mislim da će to biti prava atrakcija za Crnu Goru- rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, zadovoljni su početkom sezone koja je, kako je ocijenio, fantastično krenula.

- Prihodi bolji nego ikada. Trenutno u Crnoj Gori boravi nešto preko 106.000 turista, što je 13 posto vise nego prošle godine u istom periodu. Brojni brojni ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni. Golim okom može da se vidi da je Crna Gora popunjena. Nadam se da ćemo to finalizovati sjajnim prihodima- naveo je ministar.

On je istakao da je poslednjih dana nastala gungula oko crnonogrskih aerodroma, ali da, kako je naveo, niko neće da kaže istinu. 

- Istina je da je infrastruktura takva zadnjih 15-20 godina, a broj turista je veći i prirodno da su i gužve veće. Zalažemo da se pitanje aerodroma riješi, a to je značajno pitanje. Prvo su nam kazali da se time ne može baviti Vlada u tehničkom  mandatu, a sada se pitaju što nijesmo ništa uradili- podvukao je on.

Đurović navodi da naredna Vlada treba da se pozabavi aerodromima i odluči da li će biti koncesija ili će država ulagati.

Objašnjava i da je veoma zadovoljan urađenim u sklopu svog resora.

- Rezultati su vidljivi, od obuzdavanja inflacije, podsticaja za preduzetništvo, izrade brojinih zakona…Kako će se boriti sa inflacijom i šta će biit sa projektom Stop inflaciji je pitanje za sledeću Vladu i ministre- naveo je on.

Komentarišići formiranje buduće vlasti, Đurović se nada da će većina oko Pokreta Evropa sad brzo formirati 44. Vladu.

- Ona je najavila mnogo, ima obećanja po raznim pitanjima. Ostavljamo im zdravu situaciju, ekonomski parametri su dobri. Crna Gora je sada jedna od vodećih zemalja po BDP-u, idemo dobrim tempom. Minitar finansija je danas najavio da bi 2025. mogli svesti javni dug na 60 posto, što je dobra situacija-  zaključio je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. decembar 2023 09:36