Đurović / Foto: BOJANA CUPIC/VLADA
22/08/2022 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Pojedine partije su još više otežale situaciju koja nas čeka na jesen

Dodao je da je Vlada u čijem je sastavu doprinijela da građani i turisti što manje osjete globalnu ekonomsku krizu

Neodgovorne odluke pojedinih partija kojima je prošle sedmice izglasano nepovjerenje aktuelnoj Vladi otežavajuća su okolnost za brojne izazove koji državu očekuju na jesen, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Đurović se danas sastao sa predsjednikom opštine Budva Milom Božovićem i načelnikom Komunalne policije i inspekcije Milošem Tajićem povodom problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone u tom gradu.

Đurović tvrdi da je Vlada u čijem je sastavu doprinijela da građani i turisti što manje osjete globalnu ekonomsku krizu.

Među njima je istakao smanjenje akcize na gorivo zbog čega je ono u Crnoj Gori najjeftinije u regionu, kao i nedavnu odluku MERT-a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede da se ograniči cijena peleta.

Naglasio je i da je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma tokom ljeta kao i u narednim mjesecima, u saradnji sa trgovačkim lancima, obezbijedilo kontinuitet snabdijevanja svim osnovnim i drugim životnim namirnicama i rezerve u slučaju eventualnih poremećaja na tržištu.

- Država je ograničila i marže na veleprodajne i maloprodajne cijene ulja, brašna, soli i šećera. I pored izazova, ova Vlada će se, kao i do sada odgovorno i efikasno odnositi prema svim potrebama građana i privrede- naveo je on. 

Sastanak je bio prilika i da se razmijene informacije o toku sezone u Budvi i drugim crnogorskim opštinama koje proteklih sedmica bilježe veliku posjećenost turista iz cijelog svijeta.

Đurović je ocijenio da je ljetnja turistička sezona, u odnosu na izostanak njene pripreme više nego uspješna.

- MERT će u narednim danima inicirati sastanke sa svim relevantnim društvenim činiocima kako bi se ušlo u pripremu predstojeće zimske i dogovorili aranžmani za ljetnju sezonu 2023. godine- zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 16:06