Горан Ђуровић / - RADE KOPRIVICA
25/05/2022 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Потребна трансформација Завода за запошљавање

Привредници у Црној Гори, то кажем из личног искуства, имају проблем јер траже радну снагу преко Завода, људи дођу и кажу да неће да раде али да имају обавезу да се јаве да би остали на Бироу, каже Ђуровић

Глобални проблем, недостатак домаће радне снаге, није заобишао ни Црну Гору, сматра Горан Ђуровић, министар економског развоја и туризма.

Гостујући у емисији "Контакт" РТВ НИкшић, Ђуровић је напоменуо да је то фактор на који не може да се утиче.

"Али оно на шта можемо је воља и жеља грађана да раде. Много је младих који се жале да немају посао. Али ако би били упорнији, и те како се може наћи. Међутим, одговор се крије и у Заводу за запошљавање Црне Горе. Ту је потребна трансформација. Привредници у Црној Гори, то кажем из личног искуства, имају проблем јер траже радну снагу преко Завода, људи дођу и кажу да неће да раде али да имају обавезу да се јаве да би остали на Бироу. То је проблем. Не може неко годинама да буде на Заводу само да би био на евиденцији. Наравно, има и оних који траже посао и њима треба дати шансу", истакао је Ђуровић.

Имали смо парадокс прошле године - расте потражња за радном снагом, а повећава се број незапослених.

"Оно што нам је потребно јесте мобилност радне снаге. Зачаурени смо у нашим срединама. У мобилности је тајна", поручио је Ђуровић.

Интервју са Гораном Ђуровићем, министром економског развоја и туризма, емитујемо од 20 сати и 30 минута у емисији "Контакт".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:38