Đurović i Momirović / - VLADA CRNE GORE
11/09/2023 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurović sa Momirovićem: Crna Gora i Srbija da razvijaju zajedničke projekte

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, ugostio je delegaciju Srbije predvođenu ministrom za unutrašnju i spoljnu trgovinu Tomislavom Momirovićem

Crna Gora i Srbija su spremne da razvijaju zajedničke projekte koji će uticati na unapređenje ekonomskih odnosa dvije države i donijeti konkretne benefite građanima, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, ugostio je delegaciju Srbije predvođenu ministrom za unutrašnju i spoljnu trgovinu Tomislavom Momirovićem.

- Na sastanku su razmatrane mogućnosti za jačanje bilateralnih ekonomskih odnosa i unapređenje robne razmjene između Crne Gore i Srbije - navodi se u saopštenju.

U cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude dvije države, Đurović je ukazao na mogućnost zajedničkog istupanje na tržištima trećih država.

- Potvrđena je spremnost za razvoj zajedničkih projekata koji će uticati na unapređenje ekonomskih odnosa dvije države i donijeti konkretne benefite građanima - dodaje se u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je uspjehu akcije Stop inflaciji u Crnoj Gori, njenim benfitima i doprinosu ekonomiji, koja je u dobroj mjeri bila osnov za pokretanje inicijative Bolje cene u Srbiji.

- Naglašeno je da se u narednom periodu treba fokusirati na investiranje u infrastrukuru, sa posebnim akcentom na dalju izgradnju auto-puta, rekonstrukciju željezničke pruge i razvoj potencijala Luke Bar - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 04:57