Đurović / Foto: IVAN PETROVIĆ-IPE
25/07/2022 u 17:32 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Sezona nam je bolja nego lani, čuvajmo se spin izjava na našu štetu

Ministar pohvalio sezonu na sjeveru Crne Gore gdje su, kako je naglasio, kapaciteti popunjeni

Crna Gora ima jednu sasvim korektnu sezonu. Vjerovatno nije najbolja i može bolje i nadam se da ćemo zajedno raditi da sledeća bude duplo bolja. Zato se čuvajmo izjava koje se spinuju na našu štetu a u nečiju korist. Imali smo sjajnu predsezonu a sa trenutnim špicem imaćemo sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća, izjavio je u Ulcinju ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva, kojoj je u fokusu rada bolo odvijanje turističke sezone. 

- Bolji smo u odnosu na prošlu godinu. Neki gradovi su bolji a neki lošiji u odnosu na 2019. godinu- kazao je Đurović.

Pohvalio je sezonu na sjeveru Crne Gore gdje su, kako je naglasio, kapaciteti popunjeni.

- Sjever je pokazao da ima nevjerovatan potencijal i mi moramo da razvijamo to područje- poručio je ministar turizma.

Ukazao je da je veliki problem evidencije turista.

- Pričamo danas o nečemu što je trebalo urediti prije 30 godina. Ne možete očekivati od ovog ministarstva da riješimo sve probleme i morate da nas razumijete. Ne može da se kuka kako država ništa ne radi i kako je propala sezona, a ne naplaćuju se boravišne takse i prihodi. Zato apel Odboru Udruženja turizma i ugostiteljstva da gura te procese- poručio je ministar.

image
-FOTO: M. KNEžEVIć

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari ocijenio je da je nova lokalna vlast konstituisana početkom juna što je, kako je naglasio, onemogućilo kvalitativne pripreme sezone.

- Sada je kasno za bilo kakva rješenja.Zbog toga smo uspostvili dva prioriteta, a to su naplata lokalnih prihoda i komunalni red. Naplata prihoda je bolja u odnosu na uporedni period ali su evidentni problemi sa komunalnim redom, posebno bukom na Pristanu (Mala plaža)- rekao je Bajraktari.

Pozvao je sva udruženja i Odbor za turizam da zajedno upute apel da se turisti registruju.

- To je investicija u naš grad, u turizam i jedno tako možemo da imamo kvalitetnije pripreme za narednu sezonu- ocijenio je Bajraktari.

image
-FOTO: M. KNEžEVIć

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga kazao je broj turista koji borave u Ulcinju višestruko veći od onog koji pokazuju podaci TO.

- Mi zapravo nemamo pravu statistku koliko ima turista u našem gradu. Iznijeću vam podatak da je broj gostiju u Ulcinju uvijek tri puta veći od podataka koje imamo- kazao je Hajdinaga.

Direktor lokalne turističke organizacije pozvao je ugostitelje, hotelijere, zakupce plaža i sve koji su u lancu turizma u Ulcinju da ne pretjeruju sa podizanjem cijena, jer je to jedan od faktora izostanka ali i nezadovoljstva turista.

Sjednici su prisustvovali brojni privrednici, predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Uprave prihoda i carina, Uprave za inspekcijske poslove, Aerodroma, AirMontenegro i lokalnih turističkih organizacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:59