Đurović / - FLICKR GOV.ME
05/07/2023 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Vjerujem da Crna Gora ima potencijal da privuče još veći broj njemačkih turista

On navodi primjer Hrvatske koja je kroz aplikaciju i kanale promocije ADAC-a ostvarila značajan rast broja turista iz Njemačke

Saradnja sa njemačkom organizacijom ADAC predstavlja izuzetnu priliku za promociju Crne Gore na zapadnoevropskom tržištu, saopšteno je iz Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma. 

Juče su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma zajedno sa čelnicima Opštine Herceg Novi ugostili predstavnike turističkog odsjeka njemačke nacionalne auto-moto organizacije ADAC u hotelu Lazure u Meljinama.

- Cilj ovog susreta bio je istražiti mogućnosti saradnje s ADAC-om kako bi se iskoristili njihovi snažni promocijski kanali i približila ponuda Crne Gore turistima s njemačkog i ostalih tržišta zapadne Evrope. ADAC, kao njemačka organizacija s čak 21 milion članova i preko 9.000 zaposlenih u različitim oblastima, ima ključnu ulogu u usmeravanju turističkih kretanja svojih članova. Saradnja s ADAC-om omogućava kvalitetnu promociju i vidljivost odabrane destinacije, što predstavlja značajnu priliku za Crnu Goru da povrati svoju poziciju na njemačkom tržištu, navodi se u saopštenju.

Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, naglasio je važnost iskorišćavanja prodajnih kanala koje pruža ADAC kako bi se Crna Gora kvalitetno pozicionirala na njemačkom tržištu.

Iako je broj turista iz Njemačke u porastu, ministar Đurović vjeruje da Crna Gora ima potencijal da privuče još veći broj njemačkih turista. On navodi primjer Hrvatske koja je kroz aplikaciju i kanale promocije ADAC-a ostvarila značajan rast broja turista iz Njemačke. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma fokusira se na zapadnoevropsko tržište, a ova saradnja pruža izvanrednu priliku koju Crna Gora želi maksimalno iskoristiti.

- Sastanak koji je održan također je okupio visoke zvaničnike kao što su Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, Nenad Vitomirović, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Mitar Kisjelica, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, zajedno s predstavnicima ADAC-a, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore, dodaju iz Ministarstva.

Ova saradnja s njemačkom organizacijom ADAC predstavlja ključni korak ka jačanju turizma u Crnoj Gori, a poseban naglasak će biti stavljen na razvoj kamperskog turizma. Karlhajnc Jungbek, predsjednik sektora za turizam ADAC-a, izražava zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori na preporuku Sergeja Martinova, jednog od vlasnika kompleksa Lazure. On naglašava da je posjetio Crnu Goru kako bi se upoznao s destinacijom i uložio u turizam.

Jungbek je istakao primjer uspješnog razvoja biznisa i naglasio važnost privatnih kontakata i razmjene informacija. Otvoreno je izrazio svoju podršku u razvoju određenog tipa poslovanja u Crnoj Gori i pohvalio kvalitet usluga na primorju. Posebno je istakao bogatu gastronomsku ponudu i prirodne ljepote zemlje koje privlače turiste.

- Ovaj sastanak predstavlja početak plodne saradnje između Crne Gore i ADAC-a, što će pružiti novu perspektivu za turizam i promociju Crne Gore na njemačkom tržištu. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne benefite za obje strane, stvarajući nove mogućnosti za turistički razvoj i jačanje veza između Crne Gore i zapadnoevropskog tržišta, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 22:23