Đurović i Vikers / - MINISTARSTVA EKONOMSKOG RAZVOJA I TURIZMA
09/11/2022 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Želimo što veći broj britanskih privrednika u Crnoj Gori

Uvjeren sam da je i Britanski biznis klub koji je otvoren ove godine, odlična polazna tačka za intenziviranje naše saradnje i stimulans za poslovne ljude iz Velike Britanije da upravo kod nas razvijaju svoje biznis ideje, dodao je Đurović

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović susreo se, tokom boravka u Londonu sa trgovinskim izaslanikom britanskog premijera Martinom Vikersom. Tom prilikom razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje i povezivanju britanske i crnogorske ekonomije, privrednika i investitora.

Ministar Đurović, kako je saopšteno iz resora na čijm je čelu, istakao je da je Crna Gora otvorena investiciona destinacija za britanske kompanije.

- Želimo da što veći broj britanskih privrednika bude prisutan u Crnoj Gori, jer smo zemlja sa ogromnim potencijalom za investicije u brojne sektore. Uvjeren sam da je i Britanski biznis klub koji je otvoren ove godine, odlična polazna tačka za intenziviranje naše saradnje i stimulans za poslovne ljude iz Velike Britanije da upravo kod nas razvijaju svoje biznis ideje, dodao je Đurović.

Tokom sastanka ministar Đurović osvrnuo se i na spoljnotrgovinsku razmjenu između Crne Gore i Velike Britanije. On je ocijenio da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju iste kako bi se što veći broj crnogorskih autentičnih proizvoda našao na britanskom tržištu.

Martin Vikers kazao je da je Velika Britanija spremna da u svim oblastima unaprijedi saradnju i odnose sa Crnom Gorom. On je potvrdio zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja u našu zemlju i istakao da je izvjesna posjeta britanskih privrednika kako bi se dodatno upoznali sa investicionim ambijentom i poslovnim šansama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:19