Ivan Petrovic-Ipe / PRIVREDNA KOMORA LJETNJA SEZONA, - IVAN PETROVIC-IPE
26/07/2022 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurovićev resor: Ne možemo da finansiramo Sea dance, zakonski smo limitirani

Očekujemo da će organizatori Sea Dance-a uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila da pomogne ovu manifestaciju, navode u saopštenju

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, na čelu sa Goranom Đurovićem, saopštilo je Vlada Crne Gore ne može finansijski podržati festival Sea Dance u Budvi jer je držana limitirana zakonskim mogućnostima. 

Oni su se oglasili povodom, kako navode, medijskih natpisa da je održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala pod znakom pitanja.

- I pored dobre volje Vlade Crne Gore, premijera Dritana Abazovića i resornog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića da se i ove godine finansijski podrži festival Sea Dance, država je limitirana zakonskim mogućnostima. Naime, Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ državne pomoći može da opredijeli maksimalno 200.000 eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021. godine. Na to je ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti- navode u saopštenju. 

Nadalje ističu da "To što je Vlada Crne Gore od 2014. godine kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila 1.700.000 eura za ovu manifestaciju, Opština Budva 1.790.000 eura a Turistička organizacija Budve 898.000 eura, što je ukupno 4.388.000 eura, najbolje govori o namjeri države da se podrži ovaj projekat". 

- Očekujemo da će organizatori Sea Dance-a uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila da pomogne ovu manifestaciju, i da će, imajući u vidu da je riječ o komercijalnom festivalu koji ostvaruje prihode od ulaznica, brojnih sponzorstava i naplate pratećih sadržaja, imati odgovoran i profesionalan pristup i održati najavljeni program- zaključili su u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:30