/ - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
02/03/2023 u 09:23 h
Marko StojaniovićMarko Stojaniović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Džek pot" tužio državu jer im nije produžila koncesiju: Žele nadoknadu zbog lokdauna

Ročište pred Privrednim sudom јuče јe odloženo јer јe zaštitnica imovinsko-pravnih odnosa tražila od suda da se izјasni o stvarnoј i apsolutnoј nadležnosti u ovom sporu

Kompaniјa "Džek pot" tužila јe državu radi naknade štete zbog skraćenog radnog vremena i onemogućavanja rada kazina za vrijeme trajanja pandemije zbog tada važećih mjera na suzbijanju širenja koronavirusa.

U "Džek potu" smatraјu da je država bila dužna da im zbog toga produži trajanje koncesije u tom vremenskom intervalu ili novčano nadoknadi vrijeme za koje njihova kazina nisu obavljala djelatnost.

Kako se u tužbenom zahtјevu ističe, "Džek pot" traži naknadu štete zbog nepoštovanja ugovora o koncesiji za prenesena prava i jednostranog kršenja ugovornih odredbi od strane predstavnika države koјi јe zastupaju u ovom pravnom poslu definisanom ugovorom o koncesiji, gdje su ugovorne strane, osim što je zakonom utvrđena nadležnost Privrednog suda, saglasnošću volja i ugovorom o koncesiji utvrdile navedeno.

image
Brano Mićunović

Međutim, ročište pred Privrednim sudom јuče јe odloženo јer јe zaštitnica imovinsko-pravnih odnosa tražila od suda da se izјasni o stvarnoј i apsolutnoј nadležnosti u ovom sporu.

image
Savo Grgović Džigi

Iz kompaniјe u vlasništvu Branislava Brana Mićunovića i Save Džigiјa Grbovića nisu htјeli da preciziraјu koliki јe iznos naknade koјu traže u ovom sporu.

– Shodno Vašem interesovanju povodom tužbe protiv države, upoznajemo Vas da je tužba predata 31.3.2022. godine i da je 1.3.2023. održano pripremno ročište. U odnosu na Vaše traženje da dostavimo tužbu i odgovor na tužbu, obavještavamo Vas da su ovi podnesci sastavni dio spisa predmeta, da se radi o ranoj fazi postupka, bez obzira na protok od skoro godinu dana od dana podnošenja tužbe, tako da nismo ovlašćeni ni mi, ni sud, ni druga strana da Vam iste dostavimo. Podsjećamo Vas i na zabranu javnog komentarisanja sudskih postupaka koji su u toku, od strane medija i javnih funkcionera, posebno u postupcima u kojima je protivnik država koja se tretira kao jača strana u postupku – poručili su iz kompaniјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:06