Привредна комора ЕГИАД / - Привредна комора
02/10/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕГИАД мост за интензивниjу сарадњу

Потпредсjедник ПКЦГ Павле Д. Радовановић разговарао jе о могућностима сарадње са члановима делегациjе ЕГИАД-а, у коjоj су били представници индустриjског сектора, енергетике, финансиjског консалтинга, металопрераде, текстилне индустриjе, грађевинарства, логистике и ИЦТ-а

Егеjска асоциjациjа младих привредника (ЕГИАД) могла би бити мост у успостављању интензивниjе сарадње турских и црногорских привредних организациjа, оциjењено jе на састанку њихових и представника Привредне коморе (ПКЦГ).

Потпредсjедник ПКЦГ Павле Д. Радовановић разговарао jе о могућностима сарадње са члановима делегациjе ЕГИАД-а, у коjоj су били представници индустриjског сектора, енергетике, финансиjског консалтинга, металопрераде, текстилне индустриjе, грађевинарства, логистике и ИЦТ-а.

Савjетник за трговинске односе у Амбасади Турске Ердал Караомеролу коjи jе учествовао на састанку, казао jе да jе ЕГИАД удружење врло динамичних и амбициозних младих привредника чиjе активности служе на понос циjеле Турске.

Из ПКЦГ су обjаснили да jе ЕГИАД невладина организациjа основана 1990. године, коjа данас има 658 чланова и окупља око три и по хиљаде компаниjа са укупно 110 хиљада запослених. У питању jе престижна пословна организациjа у Егеjском региону, а компаниjе коjе удружуjе дjелуjу у сектору индустиjе, услуга и пољопривреде.

Предсjедник ЕГИАД-а Alp Avni Yelkenbicer саопштио jе да jе та асоциjациjа битан фактор у демократским и процесима коjи доприносе улагањима у Турску, као и представљању турских инвеститора у иностранству.

“Настоjимо да будемо константна и конкретна подршка младим привредницима, а посебан фокус наших активности jе на развоjу предузетништва, одрживости и дигитализациjи”, рекао jе Yelkenbicer.

Он jе казао да ЕГИАД има добру сарадњу са Привредном комором Измира, чиjи jе предсjедник њихов члан, па jе понудио да буду мост у успостављању интензивниjих релациjа те асоциjациjе са црногорским партнерима.

Радовановић jе на састанку казао да jе ПКЦГ прва адреса за успостављање партнерстава са страним компаниjама и апострофирао снажну сарадњу коjу баштини са пословним асоциjациjама Турске.

“Задовољство jе разговарати са привредницима коjи могу доприниjети развоjу економске сарадње Црне Горе и Турске”, казао jе Радовановић.

Предсjедник Униjе младих предузетника Црне Горе Урош Булатовић представио jе ту асоциjациjу коjа има 150 чланова и коjа jе за четири године, колико послуjе, препозната као уважени партнер у креирању стратегиjа коjе се односе на микро, мала и средња предузећа и младе, чланица jе савjета за приватизациjу и капиталне проjекте и партнер ПКЦГ.

Униjа jе 2019. године добила вриjедно признање Емергинг Еуропе за наjбољу инициjативу оснаживања младих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:59