Подијелимо терет - десети циклус / - ЕПЦГ
30/05/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕПЦГ: Десети циклус акције "Подијелимо терет"

У том периоду, сва домаћинства којима истичу споразуми из осмог циклуса акције, као и сва нова домаћинства која желе да се прикључе, своје обавезе могу измирити по изузетно повољним условима, наводи се у саопштењу

Електропривреда (ЕПЦГ) од сриједе ће покренути десети циклус акције Подијелимо терет, намијењен свим купцима који припадају групи потрошње домаћинства, а имају дуговања по основу рачуна за електричну енергију.

Десети циклус акције Подијелимо терет почиње у сриједу и трајаће до 31. августа.

„У том периоду, сва домаћинства којима истичу споразуми из осмог циклуса акције, као и сва нова домаћинства која желе да се прикључе, своје обавезе могу измирити по изузетно повољним условима“, наводи се у саопштењу.

Услов за прикључење акцији стичу сви купци код којих је сума уплата у претходном мјесецу, закључно са датумом закључивања споразума по повлашћеним условима Подијелимо терет десет, једнака или већа од посљедње фактуре којој је истекао валутни рок.

„Тако се акцији током јуна могу прикључити купци који припадају групи потрошње домаћинства, уз неопходан услов да је износ уплата у мају, до момента склапања споразума, једнак или већи од последње фактуре - априлски рачун и да до краја јуна плате мајску фактуру“, објаснили су из ЕПЦГ.

У јулу, неопходан услов је да је износ уплата у јуну до момента склапања споразума једнак или већи од рачуна за мај и да до краја јула буде плаћена јунска фактура.

У августу неопходан услов је да је износ уплата у јулу до момента склапања споразума једнак или већи од рачуна за јун и да до краја августа буде плаћена јулска фактура.

Домаћинства која се прикључе десетом циклусу акције Подијелимо терет, стичу право на бројне повољности.

То су отплата претходног дуга у фиксним мјесечним ратама у износу од 20 ЕУР, изузеће од принудних метода наплате док се поштује споразум и обустава обрачуна затезне камате.

„Максималан број рата на који се може потписати споразум је 22. Уколико је дуг мањи од 440 ЕУР, број рата се одређује тако што се износ дуга дијели са 20 ЕУР. На примјер, дуг од 320 ЕУР купац ће отплаћивати у 16 фиксних мјесечних рата од 20 ЕУР“, рекли су из ЕПЦГ.

Такође, сви купци електричне енергије који су искључени са мреже имају право да се прикључе акцији, а уз наведене неопходне услове морају да плате и трошкове прикључења.

Купци који већ имају активан споразум из деветог циклуса акције Подијелимо терет, немају могућност да потпишу споразум из десетог циклуса.

За све информације потрошачи се могу обратити Цалл центру, бесплатним позивом на број 19100.

Информације могу добити и путем сајта www.епцг.цом, званичне Фацебоок стране, на мејл цалл.центар@епцг.цом, као и на информативно-наплатним пунктовима локалних јединица Снабдијевања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:35