/ -FOTO: ILUSTRACIJA
26/10/2022 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: Korisnici čiji se vlasništvo vodi na preminule da promijene nazive

Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko n zaključe ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta, poručuje se u saopštenju

Elektroprivreda (EPCG) je obavijestila sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminule, da u narednih deset dana podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe ugovor o snabdijevanju.

- Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije- navodi se u saopštenju.

Naime, EPCG je informisana od nadležnih institucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminule, što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima.

- Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta- rekli su iz kompanije.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinica Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. februar 2023 03:29