epcg logo / - EPCG LOGO
10/06/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: MANS iznosi neistine o trinaestoj plati

Smatramo da nije korektno da preko leđa EPCG rješavaju svoje eventualne političke ambicije ili evidentno upitnu sposobnost da protumače jednostavan odgovor, navode iz Elektroprivrede u demantu

Elektroprivreda Crne Gore demantovala je tvrdnje NVO MANS da će zaosleni u toj kompaniji u junu dobiti trinaestu platu.

– U pomenutom istupu se, prvo u naslovu, potom i u prvoj rečenici, navodi da će `u junu biti isplaćena takozvana trinaesta plata…`, što se dovodi u vezu sa predstojećim parlamentarnim izborima. EPCG vrlo decidno opovrgava naznačene teze - a to je naznačeno i u odgovoru koji smo poslali Dejanu Milovcu u srijedu, 7. juna tekuće godine – tim prije što realizacija (1) nije moguća prije izmjene poslovnog plana, što svakako ne može biti izvršeno prije 1. jula; (2) obračun za jun se vrši u julu, a ne u junu, kako bi se dalo zaključiti iz istupa MANS-a – naveli su iz EPCG.

Takođe, kako se još navodi u reagovanju, iz navoda MANS-a se na fonu priče o izborima stiče utisak prema kome je odluka o prihvatanju inicijative Sindikalne organizacije zaposlenih (SOZ) "motivisana kalkulacijama rukovodstva kompanije", što opet, kažu, "nije tačno, tim prije što iza inicijative stoji reprezentativna organizacija, koja broji više od 1.000 zaposlenih u EPCG".

– Ne znamo da li je pogrešno tumačenje vrlo jednostavnog i jasnog odgovora koji je EPCG poslala MANS-u inspirisano dnevnopolitičkim kalkulacijama ili je zakazala sposobnost kolega iz MANS-a da načine distinkciju između pojmova "jun" i "jul", prenebregavajući detalje poput uslovljenosti isplate izmjenom poslovnog plana ili relevantnosti SOZ-a, ali smatramo da nije korektno da preko leđa EPCG rješavaju svoje eventualne političke ambicije ili evidentno upitnu sposobnost da protumače jednostavan odgovor – zaključili su iz EPCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:44