foto: epcg / - FOTO: EPCG
19/01/2023 u 19:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: Ovjeren kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare

Dodaju da je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u svojstvu osnivača, donio , na današnjoj sjednici, odluku o osnivanju kćerke firme, DOO „EPCG-Željezara Nikšić“, a odobren je i Biznis plan buduće firme

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG), TOSCELIK PROFIL VE SAC ENDUSTRISI A. S. i TOSCELIK ALLOYED ENGINEERING STEEL NIKŠIĆ danas su, u prisustvu notara, napravili notarski zapis i ovjerili kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare, koji je potpisan 30. decembra prošle godine. To je saopšteno iz EPCG.

Bivši radnici Željezare ispred EPCG: Čekaju da im se neko obrati

-Time su se stekli uslovi za uplatu prve tranše po predmetnom Ugovoru, u iznosu od 15 miliona eura. Podsjetimo, druga rata po kupoprodajnoj cijeni, vrijedna pet miliona eura, treba da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG. Ovim Ugovorom je EPCG uspjela da imovinu koja, po preliminarnim procjenama, vrijedi preko 65 miliona eura kupi za 20 miliona eura- navode u saopštenju.

Čelična volja radnika sačuvala nikšićku Željezaru

Dodaju da je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u svojstvu osnivača, donio, na današnjoj sjednici, odluku o osnivanju kćerke firme, DOO „EPCG-Željezara Nikšić“, a odobren je i Biznis plan buduće firme.

-EPCG će svojoj novoformiranoj kćerki firmi „EPCG-Željezara Nikšić“ ustupiti na korišćenje imovinu stečenu kupoprodajnim ugovorom, u cilju pružanja dodatne podrške razvoju solarne i ostalih vidova obnovljivih izvora energije, koji predstavljaju budućnost crnogorskog energetskog sektora. Biznis planom je predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Konstrukcija i dr.), a projektovano je da zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa Biznis planom tj. potrebama procesa proizvodnje- pojašnjavaju oni.

DOO „EPCG-Željezara Nikšić“  će, između ostalog, biti servis energetskom sektoru i podrška projektima obnovljivih izvora energije, za početak projekta SOLARI, a potom i svih ostalih, u interesu privrede i društva.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:08