Никола Ровчанин / - фото: РТВ Никшић
08/12/2021 u 21:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕПЦГ позива КАП на наставак преговора

- Нити се залажемо да се исти угаси, већ покрећемо преговоре о корекцији цијене која би се везала за тржиште електричне енергије и нудимо попуст - казао је Ровчанин

Извршни директор Електропривреде Црне Горе Никола Ровчанин у изјави за Портал РТЦГ поново је управи КАП-а упутио позив за учешће у преговорима о дефинисању уговора за сљедећу годину о цијени струје.

- Поводом данашњег иступа директора фирме УНИПРОМ, којим се најављује гашење КАП-а, ЕПЦГ још једном поновља позив за учешће у преговорима о дефинисању уговора за сљедећу годину, имајући у виду да до сада нијесмо добили нити један цијеновни предлог друге стране уважавајући нову реалност на тржишту електричне енергије - поручио је Ровчанин.

Он још једном понавља да ЕПЦГ није непријатељ КАП-а.

- Нити се залажемо да се исти угаси, већ покрећемо преговоре о корекцији цијене која би се везала за тржиште електричне енергије и нудимо попуст - казао је Ровчанин.

ЕПЦГ, како наводи, не може да допусти да се, испоруком електричне енергије по актуелној цијени, генерише губитак од преко 60 милиона еура.

- С тим у вези, чврсто опредијељени за заштиту интереса компаније, тиме и енергетске снаге цијеле државе, ЕПЦГ жели да сачува своју финансијску стабилност тако што ће, новим уговорима, уважити реалност у виду раста цијене електричне енергије на тржишту. Сјутра ћу заједно са колегама из Одбора директора и менаџмента на сједници, информисати Владу Црне Горе у свим детаљима преговора, као и финансијским ефектима - закључио је Ровчанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:31