Solar gradnja / - SOLAR GRADNJA
06/03/2024 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG Solar gradnja tvrdi da ostvaruje rekordne rezultate u prva dva mjeseca

EPCG Solar gradnja tvrdi da ostvaruje rekordne rezultate u prva dva mjeseca.

- Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mjesecima, želimo da saopštimo da smo uspjeli da postignemo rezultate koji su u mnogome premašili rezultate iz prošle godine, pa čak i naša očekivanja koja smo definisali proizvodno finansijskim planom za 2024. godinu - saopšteno je iz tog preduzeća.

U saopštenju navode du sa za prva dva mjeseca ove godine ostvarili 499 montaža, pri čemu je ugrađeno 3,73 MW sa svega 39 monterskih ekipa, dok je u istom periodu prošle godine sa 60 monterskih ekipa odrađeno 472 montaže sa ugrađenih 3,71 MW, iz čega se lako da zaključiti da je Epcg Solar Gradnja a to treba istaći ostvarila bolji rezultat sa 35 odsto smanjenog kapaciteta u odnosu na isti period prošle godine.

- Za dva mjeseca tekuće godine ostvarili smo 933.000 eura prihoda, a u istom periodu prošle godine ostvareno je 508.000 eura prihoda, dok je planirani prihod za taj period 762.000 eura. Prema tome, ističemo, da imamo rast prihoda za 23 odsto u odnosu na plan a čak 84 odsto u odnosu na prošlu godinu - naglašeno je u EPCG Solar gradnji.

Ističu da ostvareni troškovi za dva mjeseca tekuće godine iznose 972.000 eura, dok su u istom periodu prošle godine iznosili 1150000 eura, a planirani troškovi su 1038000 eura. Dakle, smanjili smo troškove za šest odsto u odnosu na planirane, a 15 odsto u odnosu na ostvarene za isti period prošle godine.

- Kako je naše poslovanje ograničeno vremenskim prilikama, samim tim u zimskim mesecima nismo u mogućnosti da radimo u punom kapacitetu i shodno tome, smo planirali manji broj instalacija solarnih elektrana, što prouzrokuje i ostvarenje manjih prihoda. Međutim, od marta kada se vremenske prilike poboljšaju, u skladu sa proizvodno finansijskom planom i pozitivnim trendom iz prva dva mjeseca, očekujemo rast prihoda koji će ovim tempom doprinijeti ostvarenju pozitivnog finansijskog rezultata na kraju 2024. godine, što smo već ranije i najavili a sve pod uslovom da imamo dovoljne količine opreme i materijala na zalihama neophodnih za instalacije solarnih elektrana krajnjim korisnicima - zaključuju u EPCG Solar gradnji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:44