Ilustracija / - INVESTITOR.ME
23/11/2022 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evidentirano 14 prijava, najčešće zbog neizdavanja fiskalnih računa

Kroz kampanjui Budi odgovoran građani mogu jednostavno i brzo da ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 14 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, prenosi Mina biznis.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju pekara Orex, Pub 084, Gejming pub i City taxi u Podgorici, Etno selo Štitarica i Maja Nails u Mojkovcu, Apartmani Vuković u Baru, restoran Atelje u Budvi i vulkanizerska radnja u Đenovićima. Evidentirana je i pritužba da račun nije izdat ni prilikom prodaje ribe na Trgu Božane Vučinić u Podgorici.

Građani su se žalili i da frizerski salon Gillete u Podgorici radi na crno, da je usljed adaptacije objekta u Herceg Novom uzurpirana državna imovina, kao i da higijena na pijaci Gintaš nije na zadovoljavajućem nivou.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 13:54