/ - FOTO: FORCA
01/03/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Forca: Najave iz Morskog dobra problematične i gaze Program Vlade i sporazum

Albanska alijansa smatra da se ovim gazi i koalicioni sporazum i Program Vlade, pa pozivaju resorno ministarstvo i Vladu da prvo ove predloge odbaci, te da se po ovim pitanjima otvore ozbiljni razgovori

Ulcinjska obala čini 50 odsto  teritorije kojom upravlja JP Morsko dobro i od nje, ovo preduzeće ubira 30 odsto njenog budžeta, navode iz FORCA-e.

- Najava ovog preduzeća da je već planirala petogodišnji Atlas plaža i Program privremenih objekata a da pri tome nije konsultovala ni Opštinu Ulcinj, ni mjesne zajednice niti udruženja zakupaca i građana, je smiješna. Smiješna je jer kao prvo ona se ne bazira na program ove Vlade u kojem decentralizacija zauzima ključno mjesto. Kao drugo, ovakvo planiranje nema ni atoma transparentnosti jer je isto odraz volje, vizije i dogovora uske grupe ljudi. Smiješna je i zbog toga što se ovakvim planiranjem prostora i korišćenja najproduktivnije teritorije zemlje nastavlja praksa iz prethodnih godina, kojim je ovo preduzeće zaslužila epitet morskog zla - dodaju u saopštenju koje potpisuje Fatima Truma.

Navode da "ove najave i ovakvo postupanje postaje problematično za nas i zbog činjenice što je Ulcinj grad u kojem Albanci vijekovima žive i to uglavnom od turističke privrede, te smo mi kao Albanci osjetljivi na iste.

- Pitanje upravljanje morskom obalom vezuje se direktno sa statusom Albanaca u Crnoj Gori i dio je političkih programa naših političkih partija. Albanska alijansa smatra da se ovim gazi i koalicioni sporazum i Program Vlade, pa pozivamo resorno ministarstvo i Vladu da prvo ove predloge odbaci, te da se po ovim pitanjima otvore ozbiljni razgovori - zaključuju u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:22