Годишње окупљање / - IVA M
24/07/2021 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Годишње окупљање Амбасаде Словениjе у Црноj Гори и Словеначког пословног клуба

Синоћ је потписан и споразум о сарадњи са Удружењем италиjанских привредника у Црноj Гори као и са Удружењем француско-црногорских предузећа

Амбасада Републике Словениjе у Црноj Гори и Словеначки пословни клуб у Црноj Гори организовали су годишње окупљање за чланове клуба, пословне партнере и приjатеље.

Словеначки пословни клуб организовао jе синоћ у тиватском хотелу Риџент годишње окупљање, као и потписивање споразума о сарадњи са Удружењем италиjанских привредника у Црноj Гори и Удружењем француск-црногорских предузећа.

Амбасадор Словениjе Грегор Прескер казао jе да jе словеначка привреда у Црноj Гори jако присутна.

image

Амбасадор Словеније У Црној Гори Грегор Прескер

- IVA M

- Наше фирме су овдjе препознате, Словеначки пословни клуб jе овдjе препознат и њихов циљ jе удруживање словеначких привредника у Црноj Гори, као и црногорских привредника у Словениjи - поручио jе Прескер.

Истакао је да повезивање и сарадања омогућуjу боље пословање свима.

- Jако ми jе битно што имамо црногорских фирми коjе су почеле да инвестираjу у Словениjи - рекао jе Прескер.

Напоменуо је да Словениjа предсjедава Европском униjом и да jако подржаваjу креативне индустриjе коjе су високо на програму.

- Надам се да ћемо у будућем периоду постићи сарадњу са другим пословним клубовима у Црноj Гори и са црногорским фирмама коjе послуjу у Словениjи - закључио jе Прескер.

Предсjедник Словеначког пословног клуба Матjаж Божић jе, обраћаjући се присутнима, рекао да jе након дужег времена забрана због корона вируса, дошло вриjеме да људи могу да се окупе и друже.

image

Предсједник Словеначког клуба у Црној Гори Матјаж Божић

- IVA M

Истакао је да jе важно што напокон људи могу да се окупе и да размиjене своjа искуства за вриjеме ковида и да заjеднички искористе оно што се може направити у будућности.

Божић jе рекао да jе идеjа Словеначког пословног клуба да заjедно са Амбасадом Словениjе раде на мало ширем подручjу.

- Не само да склапамо приjатељства у оквиру словеначких фирми у Црноj Гори него и да размишљамо о фирмама коjе требаjу помоћ овдjе и у Словениjи и да код малих и средњих фирми направимо помак - закључио jе Божић.

image

Годишње окупљање

- IVA M

Потпредсjедник Удружења и члан Управног одбора француско-црногорских предузећа Никша Миљанић jе након потписивања споразума кратко захвалио колегама из Словеначког пословног клуба на указаноj прилици.

Предсjедник Удружења италиjанских привредника у Црноj Гори Марко Ђинђиновић рекао да jе потписивање споразума само почетак изврсне сарадње коjа ће споjити три земље на jедном успjешном пословном путу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:53