AVION, ILUSTRACIJA / - FOTO: UNSPLASH
15/10/2022 u 07:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Godišnji odmori i u septembru pojačali promet na frankfurtskom aerodromu

Uprkos kraju ljetnih praznika u svim njemačkim saveznim zemljama, odredišta za odmor bila su vrlo popularna do kraja mjeseca, navedeno je u saopštenju

Broj putnika na aerodromu Frankfurt ponovo je snažno porastao u septembru zahvaljujući kontinuirano velikoj potražnji za odredištima za odmor.

Kroz frankfurtski aerodrom prošlo je u septembru 4,9 miliona putnika, 58 odsto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu koji je još bio pod jakim uticajem pandemije, objavio je operator Fraport.

- Uprkos kraju ljetnih praznika u svim njemačkim saveznim zemljama, odredišta za odmor bila su vrlo popularna do kraja mjeseca - navedeno je u saopštenju.

Najveća potražnja zabilježena je prema destinacijama u Grčkoj i Turskoj, nadmašivši čak i nivo iz pretpandemijske 2019. godine.

Ukupni putnički promet ipak je bio 27,2 odsto slabiji nego u septembru 2019.

Septembarski rezultati bili bi još i bolji da piloti Lufthanse nijesu početkom mjeseca stupili u štrajk, što je smanjilo broj putnika za 80 hiljada.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci broj putnika bio je više nego dvostruko veći nego u istom prošlogodišnjem periodu. U poređenju s 2019. manji je za trećinu.

Slaba tačka bio je u septembru kontinuirani pad obima pretovarenog tereta, na 162 hiljada metričkih tona, što je trećinu manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Fraport pad pripisuje usporavanju ekonomije, ograničenjima vazdušnog prostora zbog rata u Ukrajini i strogim mjerama suzbijanja koronavirusa u Kini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:11