/ - FOTO: SA SUSRETA
08/12/2023 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gradnja međudržavnog mosta preko rijeke Tare počeće naredne godine

Ministar Radulović je upoznao bosanskog kolegu sa planovina na realizaciji putnog pravca Goražde-Pljevlja koji bio bio veza autoputa Bar-Boljare i autoputa Požega-Sarajevo

Gradnja međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta na lokaciji Šćepan Polje počeće tokom naredne godine. To je  dogovoreno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ministra komunikacija i prometa BIH Edina Forte u Sarajevu.

Za realizaciju ovog projekta kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica, ministri dviju zemlje su, na sastanku sa predstavnicima Svjetske banke i EBRD-a, uputili zajedničku inicijativu za dobijanje bespovratnih sredstava.

- Ovo je za nas vrlo važan projekat jer će se njegovom realizacijom riješiti višedecenijski problem neuslovnog postojećeg mosta koji povezuje dvije države i koji je dio međunarodnog puta Podgorica - Sarajevo - rekao je Radulović.

Izgradnja mosta biće finansirana zajedničkim sredstvima dviju država.

- Odlučili smo da 2024. započnemo izgradnju mosta u Šćepan Polju. Nedugo zatim očekujemo početak izgradnje pristupnih cesta sa obje strane. Započinjemo nešto što je smišljeno još 1983. Krajnje je vrijeme - kazao je Forte.

Tokom posjete Sarajevu ministar Radulović je upoznao kolegu Fortea sa inicijativom izgradnje Jadransko jonskog autoputa naglasivši značaj tog projekta za Crnu Goru koji je podržan i od strane resornog ministra Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

- Jadransko jonski autoput je ključni strateški projekat za region jugoistočne Evrope i Balkana. Njegov završetak obezbijediće koridor visokog kapaciteta i kvaliteta koji spaja srednju Evropu i sjevernu Italiju sa jonskim poluostrvom preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke -rekao je Radulović.

Ministar Radulović je upoznao bosanskog kolegu sa planovina na realizaciji putnog pravca Goražde-Pljevlja koji bio bio veza autoputa Bar-Boljare i autoputa Požega-Sarajevo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:39