/ Састанак Харасанија и Дамјановића
18/05/2021 u 08:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харасани-Дамјановић: Повезивање база података Управе за инспекциjске послове и Управе прихода и царина

Подаци коjи би били на располагању знатно би унаприjедили рад инспекциjа, узевши у обзир дигитализациjу и брзину обраде података

В.д. директора Управе за инспекциjске послове Илир Харасани састао се jуче са в.д. директора Управе прихода и царина Александром Дамjановићем, саопштено је из Пи-ар службе Управе за инспекциjске послове.

На састанку се разговарало о продубљивању сарадње двиjу Управа као и заjедничким корацима у периоду коjи предстоjи. Успостављање сарадње биће усмjерено на умрежавање и повезивање Управе за инспекциjске послове са базом податак података коjом располаже Управа прихода и царина као што су нпр. подаци о уредности плаћања пореза и доприноса.

Истакнуто jе да би подаци коjи би били на располагању Управи знатно унаприjедили рад инспекциjа, узевши у обзир дигитализациjу и брзину обраде података.

Кад jе у питању jачање односа двиjу Управа договорено jе да, поред заjедничке контроле привредног сектора, рад буде усмjерен и на пружање помоћи привредницима кроз едукациjу, заjедничке састанке и проактиван рад инспекциjских служби.

На састанку jе размотрена и могућност преласка Инспекциjе за игре на срећу у надлежност Управе прихода и царина о чему ће се одлучити наредним заjедничким корацима. Састанак jе закључен изразом захвалности на указаноj спремности Управи прихода и царина да помогне унапређењу рада Управе као и узаjамним увjерењем да ће се сарадња интензивирати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:04