ХГ Будванска ривијера / - МКГ
21/06/2022 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

HG „Budvanska rivijera“ odbila ponudu MKG propertisa

Odbor direktora jednoglasno je protiv prodaje jer smatra da je “Budvanska rivijera” crnogorski turistički brend

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva jednoglasno je protiv prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, dio je Mišljenja koje je Odbor direktora, kao organ upravljanja, danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG propertis za preuzimanje akcija Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva.

- Odbor direktora je stava da Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu - navode iz HG “Budvanska rivijera”.

Костић нуди преко 61 милион за „Будванску ривијеру” и „Свети Стефан”

U mišljenju se navodi da u uslovima postkovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu MKG propertis neće u bitnom unaprijediti poslovanje “Budvanske rivijere”, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima HG „Budvanska rivijera“ najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama, uz postojeća i planirana investiciona ulaganja, odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend - navodi se u saopštenju.

Дрецун за „Дан“: Продају „Свеца” не треба ни разматрати

Takođe, Odbor direktora je stava da MKG propertis neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih budući da HG „Budvanska rivijera“, kao privredno društvo u većinskom vlasništvu Države, kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status.

Држава треба да одбије понуду МК групе: Будванска ривијера се не смије приватизовати

Protiv prodaje HG “Budvanska rivijera” su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača. Članovi Odbora Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju Mišljenja jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

Podsjećamo, 26.4.2022. godine, odlukom Skupštine akcionara Društva, u novi Odbor direktora imenovani su Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 07:58