17/06/2021 u 18:16 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хиљаду плус: Уручена још 73 ваучера грађанима

У оквиру четврте фазе, која је у току реализације, укупно је до сада уручено 412 ваучера. Претходно је уручен 191 ваучер приоритетној групи особа и 148 ваучера циљним групама

У Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма данас су, у оквиру четврте фазе пројекта Хиљаду плус, уручена 73 ваучера грађанима који су били на листи чекања, јавља Mina business.

Генерална директорица Директората за развој становања и легализацију, Радмила Лаиновић, уручила је 28 ваучера запосленим у јавном сектору, 21 младим брачним паровима до 35 година и 24 ваучера осталим корисницима.

-Кроз пројекат Хиљаду плус обезбиједили смо убједљиво најповољнију фиксну каматну стопу која износи 2,99 одсто, а учешће у купопродајној вриједности некретнине није обавезно. Обрада кредита је 0,3 одсто, што је још једна од повољности, а период отплате кредита до 240 мјесеци-наводи се у саопштењу.

Такође, кроз сарадњу са Нотарском комором, обезбијеђен је попуст од 50 одсто на нотарске услуге.

До сада су успјешно реализоване три фазе пројекта, кроз које је укупно до сада 1,19 хиљаада породица ријешило стамбено питање, односно преко три хиљаде грађана.

-Очекујемо да ће кроз четврту фазу додатних 400 домаћинстава ријешити стамбено питање- додаје се у саопштењу.

У оквиру четврте фазе, која је у току реализације, укупно је до сада уручено 412 ваучера. Претходно је уручен 191 ваучер приоритетној групи особа и 148 ваучера циљним групама.

Ваучери ће се додјељивати до утрошка средстава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:10