Ibrahimović Gašparikova / - FILIP RASOVIC
27/01/2023 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović – Gašparikova: U fokusu UNDP-a razvoj lokalne zajednice

Ministar je prezentovao aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim regulativama, naročito u oblasti energetike

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a Danielom Gašparikovom, sa kojom je razgovarao na temu projekata koje Ministarstvo kapitalnih investicija razvija i sprovodi, ali i planovima za ovu godinu. 

Na početku sastanka ministar Ibrahimović se osvrnuo na napore i aktivnosti koje Ministarstvo kapitalnih investicija intenzivno sprovodi sa ciljem unapređenja svih oblasti saobraćaja i energetike, uz svakodnevne izazove sa kojima se suočava ovaj resor i temama koje su vrlo često u fokusu pažnje javnosti.

Takođe je prezentovao aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim regulativama, naročito u oblasti energetike.

Kada je riječ o projektima iz oblasti energetske efikasnosti, na sastanku je bilo riječi o projektima koji se odnose na energetsku efikasnost u javnim ustanovama ali i u domaćinstvima, imajući u vidu globalne promjene koje se dešavaju u ovoj oblasti, ali i zagađenja u gradovima, naročito na sjeveru Crne Gore.

Susret je bio prilika da se razgovara i o nekim aktuelnim temama, kao što je situacija sa zagađenjem vazduha u Pljevljima i u tom smislu aktivnostima koje je ministarstvo preduzelo, prije svega u dijelu proglašenja projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog interesa.

- Stalna predstavnica UNDP-a Gašparikova upoznala je ministra sa konkretnim rezultatima projekata koji se realizuju u Pljevljima, naglašavajući podršku UNDP-a unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima. Istakla je da je u fokusu UNDP-a razvoj lokalne zajednice, podsjećajući da bi projekti sprovedeni u Pljevljima mogli poslužiti kao model koji je primjenjiv i u ostalim lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Gašparikova je poručila da će UNDP i dalje biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:58